Over

frill-free-img
Een unieke, sprookjesachtige en muzikale luistervoorstelling in beeld gebracht door de magische zandtekeningen van de bekende ‘zandprinses’. (Rosa van der Vijver).

Sinds Anne nieuwe vriendinnen heeft gemaakt op school draait haar hele wereld alleen nog maar om make up, followers en haar bff’s. Als ze na een lange tijd weer eens bij haar oma op bezoek gaat, leest oma haar voor uit het grote sprookjesboek. Het sprookje dat ze lezen gaat over Karen. Een lief meisje dat eigenlijk altijd vrolijk is en erg van dansen houdt. Na het verlies van haar moeder trekt Karen in bij de barones. Daar krijgt Karen alles wat haar hartje begeert. Van Kasjmier truien tot suède tassen en zijden jurken. Karen kan alleen nog maar aan zichzelf denken. Maar dan wordt ze betoverd en komt ze oog in oog te staan met wat nou echt belangrijk is. 

 

Wat voor Anne lijkt op een kinderachtig sprookje geeft onverwachts een nieuwe kijk op alles om haar heen. Hebben haar nieuwe vriendinnen wel het beste met haar voor? Is Anne wel net zo belangrijk voor hen als zij voor haar zijn? Of staat vriendschap toch niet op de eerste plek?

 

‘De rode sneakers’ is een eigentijdse bewerking van het Andersen sprookje De rode schoentjes.

 

Met vrolijke en innemende liedjes gezongen door Merel van Eldik en de live geschilderde zandtekeningen van de ‘Zandprinses’ krijg je het gevoel alsof je middenin het sprookje zit.

 

Een hartverwarmende voorstelling boordevol betoverende liedjes, adembenemende zandtekeningen en een spannend verhaal voor jong en oud!

6. Sprookjesboek
8. Zon in je gezicht

Cast

frill-free-img

Rosa van der Vijver

De Zandprinses

Merel van Eldik

Verteller & Vocals

Robbert Geurts

Drums

Fee Reynaert

Backing vocals

Bob Lammers

Toetsen

Remy Driever

Gitaar

Bram den Boer

Bas

Credits

Songwriting:

Merel van Eldik, Fee Reynaert en Rosalie Meijer

 

Consultancy/advies

Bob van der Kolk

 

Impressariaat:

George Visser Productions

 

Licht & Geluid:

Casper Bongers

 

Scenario & Script:

Merel van Eldik

 

Regie:

Lonneke Dapiran

 

Arrangementen:

Marius Kooij

 

 

Biografie

Merel van Eldik is zangeres, songwriter en theatermaker. Met ‘De rode sneakers’ debuteert ze met haar eigen werk in het theater. Na een vooropleiding muziektheater is ze in 2018 afgestudeerd met haar bachelor zang aan het conservatorium. Merel is een samenwerking aangegaan met Rosa van der Vijver (bekend onder de naam ‘De zandprinses’), die met haar zandtekeningen een perfecte visuele invulling aan de voorstelling geeft.

Rosa leerde de fijne kneepjes van het zandschilderen van haar vader Gert van der Vijver. Die velen zullen kennen als ‘De zandtovenaar’. Sinds 2015 is Rosa zelf fulltime bezig met zandschilderen. Zo deed ze al meerdere malen mee met Kerst met de zandtovenaar en stond ze zelfs met de Christmas show in de Ziggodome.